tiistai 7. helmikuuta 2012

Kuopiossa tapahtunutta

Piti tulla tännekin kertomaan uutiset. Kävin katsastamassa eilen varaamamme vuokra-asunnon ja se oli ihan jees. Päätimme pienen pähkäilyn jälkeen ottaa sen, koska vuokran suuruus on asunnossa kohtuullinen. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen alkanut vakavasti harkita omistusasuntoa, koska vuokrataso Kuopiossa on ihan mahdoton! Samalla rahalla maksaisi jo omaa pois. :( Ehkä jossain vaiheessa meistäkin tulee pankin kanssa naimisissa olevia asunnonomistajia. Sillä välin, asian kypsyessä mielessä, pysyttelemme vielä varmasti hyvän aikaa onnellisina ja huolettomina vuokralaisina.

Tulevan kodin plussat & miinukset.


Asunto oli siis ehdottomasti kasvojen kohotuksen tarpeessa. Pete neuvottelee meille huomenna vuokraisännän kanssa jonkilaisen remonttibudjetin ja sitten ei muuta kuin tapettia ja maalia valitsemaan! (Pete ressu joutuu töihin...) Toivottavasti tässä kämpässä tapetit lähtisivät hieman helpommin irti kuin edellisessä, jossa meillä meni viisi päivää yhden huoneen kimpussa! Jos homma tuntuu todella työläältä, keksimme jonkin muun ratkaisun, koska kyseessä kuitenkin on vain vuokrakämppä.

Eräs asia mikä asunnossa pisti silmään oli se, ettei siellä ollut verholautoja (paitsi se järkyttävä paneelilauta olohuoneessa). Jee! Asunnon verhotangot olivat kuitenkin ihan hirveät. Buu! Mietin, että jos ostaisimme verhotangot omaan pussiin ja ottaisimme ne sitten poismuuttaessa mukaamme. Katselin hieman netistä verhotankojen hintoja ja järkytyin syvästi! Vähintään 50 euroa joutuisi keskimäärin pulittamaan per tanko, mutta (edelliseen postaukseen viitaten) onneksi meillä on Ikea! Siellä tangot olivat noin 5 kertaa halvempia. Jee!

Tällaiset ainakin löytyy Ikean nettikaupasta.
Olen tänään ollut Kuopion yliopistolla gradua tekemässä ja maisemanvaihdos on tehnyt ihan hyvää! Jos tätä blogipäivitystä ja ruokataukoa ei lasketa, olen ollut todella ahkera! Ehkä ne hommat keväällä luistavat täällä Kuopiossakin ja se gradu sieltä pikkuhiljaa valmistuu. Vietän Kuopiossa vielä yhden illan ja huomenaamulla suuntaan takaisin Joensuuhun.

Peten töistä sen verran, että hänellä on alkanut hommat hyvin ja ne tuntuvat mielekkäiltä. Enpä olisi uskonut, että Petestä tulee oikea opesetä ennen kuin minusta! :) Kuulemma Wilmaa pitää seuraavaksi opetella käyttämään. :D Olen niin ylpeä hänestä!

2 kommenttia:

  1. Onnea muutosta ja tsemppiä sekä remonttiin että gradunvääntöön! :))

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti! :) Tsemppiä kyllä varmasti tarvitaan!

    VastaaPoista