tiistai 3. tammikuuta 2012

Uusi vuosi - uudet kujeet?

Vihaan otsikon sanontaa. Mikä on niin hienoa vuoden vaihtumisessa, että se aiheuttaisi mitään todellisia muutoksia tai uusia kujeita? Omassa elämässä hommat jatkuu joululoman jälkeen siitä mihin ne ennen lomaa jäivät, ilman sen suurempia myllerryksiä. Itse pidän enemmän "uutena alkuna" elokuuta kun uusi lukuvuosi kesäloman jälkeen alkaa. Silloin voi ehkä yrittää muokata hieman elämänsä suuntaa, mutta ei tammikuussa. Tammikuu on mielestäni vähän tylsä kuukausi. Helmikuussa voi jo aistia ensimmäisiä kevään merkkejä ja alkaa odottamaan kesää!

Lauantaina oli uuden vuoden aatto ja oikein hauska päivä olikin. Olin vain hieman pihalla siitä, että kyseessä oli jokin erityinen juhla. En pidä raketeista enkä erityisesti tinan valamisesta, mutta ystäviä on aina ilo nähdä! Tänä vuonna näin todella rakkaita ystäviä kuukausien tauon jälkeen ja tutustuin myös muutamaan uuteen. Ja onhan se yksistään jo syy juhlia, että tapasimme Peten kanssa kyseisenä päivänä tasan kahdeksan vuotta aiemmin! :)


Vaikka en koekaan, että vuoden vaihtuminen sinällään muuttaisi ihmisen elämää, on se hyvä hetki miettiä hieman tulevaisuutta. Jokaisella on jotain toiveita ja haaveita tulevan vuoden suhteen. Totta kai jokainen toivoo olevansa mahdollisimman onnellinen ja kärsivänsä mahdollisimman vähän suruista. Omat konkreettisemmat toiveeni liittyvät gradun onnistumiseen, valmistumiseen ja työelämään siirtymiseen. Ei ihan pieniä asioita siis! Jännittävä vuosi tiedossa! Luotan siihen, että kaikki menee hyvin ja asioilla on tapana järjestyä. Tosi kummallinen tunne kun ei tiedä lainkaan minkälaisessa elämäntilanteessa on vuoden päästä ja missä koti on. Toisaalta, eikös se juuri ole se elämän rikkaus, ettei asioista voi varmuudella tietää etukäteen?


Onnea ja yllätyksiä vuodelle 2012!

2 kommenttia: