lauantai 14. tammikuuta 2012

Tuhat ja yksi neulomusta


Minulle käy hyvin usein käsitöiden kanssa niin, että aloitan jotain, se jää kesken, aloitan seuraavan työn, se epäonnistuu, aloitan taas ja minulla on pian tuhat keskeneräistä neulomusta pyörimässä kotona. Totuus on, että olen todella huono neuloja vaikka haluaisin olla todella hyvä. Tarvitsisin jatkuvasti ympärilleni jonkin neulontapiirin, jotta voisin kysyä muilta apua ongelmien tullessa eteen.

Alkuviikosta aloitin neulomaan vauvan lapasia ystäväni tulevalle lapselle, mutta ne menivät pilalle heti alkuunsa. Toinen ystävä vinkkasi "superhelposta" vauvan myssystä (yllä oleva kuva), jonka onnistuin sössimään, koska en tiennyt kuinka silmukoita lisätään. Kehittelin oman lisäystekniikan, joka muodostuneiden reikien perusteella muistuttaa enemmän napinläpitekniikkaa.


En lannistunut vaan seuraavaksi päätin, että minähän teen vauvalle neuletakin! (Tämä naurattaa jo itseänikin.) Karoliina, sinuna en laskisi neuletakkilahjan varaan vielä ensi talvena... Ehkä saan neulottua lapselle jotain kun se menee kouluun.

Onneksi neulomisen idea ei ole pelkästään lopputuloksessa eli käyttövalmiissa vaatteessa, vaan neulominen on hommana hauskaa ja rentouttavaa. Se voisi tosin olla hieman palkitsevampaa, jos saisi joskus jonkin tekeleen valmiiksi asti!

Neulontailoa! :)

1 kommentti:

  1. Laura! :D Sun täytyy tuoda tuo raidallinen pötkö näytille niin kerron miten ne lisäykset tehdään! Ihana olet <3

    VastaaPoista