lauantai 12. marraskuuta 2011

Ystävien ilta

Viime aikoina monilla ystävillä Joensuussa on ollut paljon kiirettä ja ei olla keretty näkemään ihan niin paljon kuin yleensä. Sitäkin kivempi oli viettää muutama päivä sitten aikaa tyttöporukalla ajan kanssa. Vahvistukseksi saimme koulukaverimme Mikkelistä asti. Miten mukavaa ja avartavaa yhdessäolo eri-ikäisten naisten kanssa voikaan olla! Ikähaarukkamme oli nollasta neljäänkymppiin. :)




Tämä syksy on ollut hieman erilainen opiskelusyksy kuin aiemmat. Osa ystävistä on jo muuttanut toisiin kaupunkeihin ja osa siirtynyt osittain tai kokonaan työelämään. Itse saan vielä "nauttia" yliopistoelämästä. Nautin siitä, että saan vielä pyöriä kirjastolla ja kahvilassa mieleni mukaan niinkuin ennenkin. Jatkuvasti läsnä on kuitenkin muutoksen tuulet. Tilanne ei ole sama kuin viime vuonna, jolloin valmistuminen häämötti vielä "jossain kaukana" ja ihmiset ympärillä olivat samoja, joiden kanssa oli viettänyt aikaa vuosia. Pyrin nauttimaan tästä elämäntilanteestani täysillä, vaikka se tuntuu hankalalta. Koko ajan ilmassa on eräänlainen lopun ajan tunnelma. Missä olen vuoden päästä? En kai ole yhä Joensuussa? Tarkoittaako tämä sitä, että nyt on viimeinen syksy täällä rakkaassa kaupungissa?

Tämänkaltaiset ajatukset on vain sysättävä pois mielestä. Kukaan ei voi ennustaa tulevaisuutta ja tietää missä on vuoden kuluttua. Ehkä koskaan enää ei tule sellaista elämäntilannetta, että saa olla opiskelija. On luvallista valua aamulla yliopistolle oman aikataulun mukaan ja kärvistellä itse rakentamien pieleen menneiden aikataulujen kourissa. Jos olo on flunssainen, voi jäädä kotiin lukemaan tenttiin. Ensi vuonna on toivottavasti erilaista, nyt nautin tästä niin hyvin kuin kykenen!

2 kommenttia:

  1. Tuota tulevaisuudesta murehtimista harrastan itseni. Yritän nauttia omista aikatauluista ja opiskelusta mutta samalla mietin, saanko töitä, missä asun ja miltä elämä näyttää valmistumisen jälkeen. Kevätkin tuntuu olevan jo aivan liian lähellä, kun katsoo tekemättömien töiden pinoa.

    VastaaPoista
  2. Sä tiedät siis tismalleen miltä musta tuntuu! Pitäisi osata nauttia tästä hetkestä eikä murehtia liikaa tulevaisuutta, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Helpottava ajatus, että samassa tilanteessa on monia muitakin kuin vain itse. :)

    VastaaPoista