perjantai 4. marraskuuta 2011

Pieniä jouluideoita

Olen jouluihminen, joten blogiin saattaa näin vuoden loppupuolella eksyä muutama jouluaiheinen postaus. Joulut olemme aina viettäneet Kuopiossa, joten joulutunnelman luominen omaan kotiin on yleensä jäänyt melko vähäiseksi. Tänä vuonna tuntuu siltä, että haluaisin panostaa pieniin tunnelmankohottajiin aiempaa enemmän.

Varaa ei ole laajamittaiseen asunnon jouluistamiseen, mutta jo pienillä muutoksilla voi saada juuri oikeanlaista tunnelmaa. Yhden punasävyisen koristetyynyliinan ja yhden keittiöpyyhkeen olen jo ostanut ja jemmannut komeroon joulukuuta odottamaan.


Tänä jouluna haluaisin jonkinlaisen adventtikynttelikön. Yksinkertaisimmillaan se voisi olla tällainen kynttiläsommitelma, johon askartelisi numerokyltit. Käpyjä täytyy ainakin kerätä pihalta ennen lumentuloa! Edullista ja jouluista koristusta.


Hauska idea laittaa joulupalloja ikkunaan roikkumaan jos ei halua hommata joulukuusta. Takuuvarma joulufiilis! Miinuksena ainostaan se, että joulupallot ovat tähän aikaa vuodesta melko tyyriitä.


Söpöt itsetehdyt piparikoristeet ikkunaan! Haluan!


Minusta on hauskaa, että monet haluavat panostaa joulukortteihin ja jaksavat lähetellä niitä ystävilleen. Miksi ei tekisi joulukorteista joulukoristetta? Perinteinen ja kaunis idea on ripustaa kortit pyykkipojilla pyykkinarulle roikkumaan.

Kuvat: weheartit.com
Hieman enemmän vaivannäköä tarvitaan tähän viimeiseen ideaan, jossa iso oksa on ripustettu siimalla ruokapöydän päälle roikkumaan. Koristeeksi joulupalloja. Aika upea vaihtoehto joulukuuselle.

Saa nähdä mitä ideoita sitä itse jaksaa toteuttaa. Minusta joulujärjestelyjen ei pitäisi olla kenellekään pakkopullaa vaan hyvä joulu voi tulla ilman sen kummempaa häsläystä. Itse pidän juuri joulunalusajasta eniten ja ihanasta odotuksen tunnelmasta, joten luonnollisesti kaikki jouluvalmistelut tuntuvat mieleiseltä puuhalta. Jokainen tyylillään!

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi eilen ja heti oli pakko selata monta sivullista vanhoja postauksiasi. Monien tekstiesi aiheet herättivät ajatuksia ja paljon pohtimasi "päivän asu" -kuvat saivat minut miettimään omaa tyylittömyyttäni. Ehkä tuo asujen kuvaaminen auttaisi kehittämään omaa tyyliä. Mutta kuinka oppii, mitkä värit (hiuksissa, vaatteissa, meikeissä) tuovat parhaat piirteet esiin ja häivyttävät ne huonommat puolet? :)

    VastaaPoista
  2. Ihana saada palautetta, että joku on saanut ajatuksia teksteistäni! :) Omien asujen kuvaaminen tuntuu tosiaan aika omituiselta idealta, mutta on osoittautunut omalla kohdallani hyödylliseksi! Nopeasti sitä tajuaa mitkä vaatekappaleet omassa kaapissa on niitä mitä haluaa käyttää eli sopii itselle parhaiten. On eri asia kuvata vaatteet päällä kuin vain katsella niitä peilistä. Suosittelen ehdottomasti! Samalla saatat huomata kuinka paljon yllättävän kivoja vaatteita omasta kaapista löytyykään! :)

    VastaaPoista