tiistai 15. marraskuuta 2011

Secret Santa

Meillä on jo useita vuosia ollut kahdessa kaveriporukassa harrastaa jouluisin Secret Santa -lahjasysteemia. Se tarkoittaa siis, että porukan kesken arvotaan kuka ostaa kenelle sinä vuonna lahjan. Lahjansaajaa ei saa paljastaa kenellekään (porukan sisällä), jotta lahja todella olisi Secret Santalta eli salaiselta joulupukilta. Jouluna tai lähellä joulua lahjat avataan porukassa niin, että kaikki saavat yhden lahjan. Meillä on yleensä ollut tapana, että lahjan avaaja yrittää arvata kuka hänen salainen joulupukkinsa oli.



Minusta Secret Santa -idea on mahtava! Kaikki kaveriporukassa saavat lahjan, mutta jokaisen ei tarvitse ostaa jokaiselle paniikissa pientä hätälahjaa. Rahaakin menee vähemmän ja on enemmän aikaa miettiä millaisesta paketista lahjansaaja todella ilahtuisi. Joulun odotus on myös astetta jännittävämpi kun jokainen joutuu itsekseen miettimään lahjaa, muille ei saa antaa mitään vinkkiä kenen nimi omassa lapussa oli!

Mielestäni joulun ei kuuluisi olla älyton kulutusjuhla. Joulun idea ei ole se, että ihmiset tuhlaavat kaikki rahansa kalliisiin lahjoihin. Itse tykkään tosi paljon lahjojen antamisesta ja niiden saamisesta, mutta ilahdun huomattavasti enemmän tarkkaan harkitusta edullisesta muistamisesta, kuin pröystäilevästä turhakkeesta. 


Tänä vuonna teemme Secret Santan ensimmäistä kertaa myös oman perheemme kesken. Sovittu budjetti on hieman isompi kuin kaveriporukassa, mutta muuten idea on tismalleen sama. Saa nähdä mitä hommasta tulee kun äiti ja isä ovat ensikertaa mukana! Näinköhän salaisuus säilyy jouluun asti.. ;)

Joensuun kavereiden kesken jaamme lahjat perinteisissä tyttöjen pikkujouluissa, mutta Kuopion kavereiden kanssa Secret Santa uhkaa jäädä tänä vuonna väliin olosuhteiden pakosta. Perinne on kuitenkin useita vuosia vanha, joten varmasti ensi vuonna otamme sen taas käyttöön!



En mahda sille mitään, että ajatukset pyörivät jo joulussa, vaikka nyt on vasta marraskuu! Onnekseni Pete on myös jouluihminen eikä ärsyynny suunnittelusta. Eilen suunnittelimme, että tänä jouluna teemme, ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden, piparkakkutalon koristeeksi! Kumpikin oli niin innoissaan, että saa nähdä jaksetaanko odottaa joulukuuta. :D

Kuvat: weheartit.com

Mielestäni kivoja ja yksinkertaisia paketointi-ideoita kuvissa. Itse en yleensä älyttömästi jaksa panostaa lahjojen paketointiin vaikka kauniit lahjapaketit tuovat paljon lisää kokonaisuuteen. Jos tänä vuonna jaksan tehdä erityisen kauniita paketteja, aion kyllä laittaa ne joulun alla olohuoneeseen esille. Nehän voisivat olla upea jouluinen sisustuselementti!

Nyt tenttikirjan kimppuun!

4 kommenttia:

  1. Voi eiiii, ei vielä joulu-juttuja! :D En kestä, tänään tuli ensimmäiset joulu-mainoksetkin postiluukusta!


    Japi

    VastaaPoista
  2. Arvasin että tämä on joillekin liikaa! :D

    VastaaPoista
  3. Ei oo ainakaan mulle :) kehottaisin, että teette sen talon mahd. aikaisin, että ehditte nauttia siitä pitkään. Joulun jälkeen sitä ei enää huvita yleensä katella...

    VastaaPoista
  4. Mä veikkaan, että joulun jälkeen siitä ei ole enää mitään jäljellä! :)

    VastaaPoista