lauantai 3. joulukuuta 2011

Rooma/Trastevere

Ennen reissua selvitin netistä siskoani varten kivojen kirpparien sijaintia Roomassa. Selvisi, että suurin kirppis on joka sunnuntaiaamu Trasteveren kaupunginosassa Porta Portesessa. Trasteverestä olin kuullut muutenkin hyvää, joten päätimme tutkia aluetta myös laajemmin. Löysimme suuren suuren kirpputorin parin kilometrin harhaan kävelyn ja ahdistavan bussimatkan jälkeen. Bussimatkasta teki ahdistavan se, että bussi oli ääriään myöten täynnä porukkaa ja koko matkan ajan joku käpälöi takapuoltani (samoin kävi myös äidilleni...)! Kirppis, tai paremminkin markkinat, oli huippu, mutta jopa liian iso. Löysimme siskon kanssa edullisesti shoppailtavaa ja saimme tyydytettyä ostoshimot eli loppureissulla ei tarvinnut enää tuhlata aikaa kauppojen koluamiseen.






Kirppikseltä suuntasimme syvemmälle Trastevereen ja löysimme suloisen sisilialaisen ravintolan lounaspaikaksi. Lounaan jälkeen jatkoimme alueeseen tutustumista harhailemalla päättömästi ympäriinsä ihanilla pikkukujilla. Jossakin vaiheessa tajusin, että olin käynyt siellä tietämättäni jo edellisellä Rooman matkalla, mutta silloin iltamenoissa. Trastevereä voi ehdottomasti suositella Rooman matkaajille päivä- tai ilta-aikaan!








Ihastuimme Trastevereen niin paljon, että halusimme viimeisenä iltana lähteä juhlistamaan äidin synttäreitä juuri tälle alueelle. Illallisen jälkeen kiertelimme kujilla ja sattumalta löysimme erääseen hauskaan pubiin, jossa olin edelliselläkin reissulla vieraillut! Oli hieman outo tunnelma istua siellä uudemman kerran.

Koko retkue lasillisella.


Luvassa vielä yksi reissujulkaisu! :)

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Noi lautaset on ihan huippuja!! :) Milloinkahan sitä itse taas pääsisi Roomaan.

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä niin ihana kaupunki että sinne kelpaa matkustaa vaikka kuinka monta kertaa! Viimeistään sit opetädit reissussa viidentoista vuoden päästä! :)

    VastaaPoista