perjantai 9. joulukuuta 2011

Joku Raja!


Tämä viikko ei ole ollut niitä parhaimpia. Mitään isoa ei ole tapahtunut, mutta kokonaiskuvaksi jäi riitely, kotona kökkiminen ja pimeys. Ulkona on pimeää koko ajan. Hae siinä sitten joulumieltä. Onneksi on ystäviä ja ihana mies, joten monet solmut ovat auenneet lukuisien keskustelujen kautta. Olen todellinen keskustelijaihminen ärsyttävyyteen asti. Jos minua vaivaa jokin asia, haluan puhua siitä niin pitkään kuin se aukeaa. Toiset kutsuvat tätä piirrettä jankkaamiseksi, mutta minun kohdallani ja meidän parisuhteessamme se toimii. Aina ne solmut jankkaamisen jälkeen aukeaa.

Eilen tajusin myös sen, että suurin virhe tähän pimeään vuodenaikaan on jäädä kotiin kökkimään ilman sosiaalista elämää. Pitäisi aina jaksaa raahautua yliopistolle hommiin vaikka hommat saattaisivat sujua näennäisesti helpommin kotioloissa. Hermot menee, jos viettää kaikki päivät yksin kotona gradun kanssa ja illat kahdestaan Peten kanssa. Tulipahan tilitys! Lumitilanteeseenkin ilmeisesti on tulossa korjaus viikonloppuna, joten kyllä se tästä!  :)

Alkuviikosta pakenin harmaata arkea romaanin maailmaan niin lahjakkaasti, että luin Riikka Pulkkisen esikoisteoksen Raja kahdessa päivässä (nopea tahti minulle). Ehkä ahmaisin kirjan nopeasti myös siksi, että se oli todella hyvä. Monella tapaa samanlainen kuin Pulkkisen toinen teos Totta, mutta mielestäni hieman kevyempi lukukokemus. Romaanissa kulkee kaksi tarinaa päällekäin, joista toinen käsittelee opettajan ja lukiolaistytön suhdetta ja toinen aviovaimoa, jonka mies sairastaa pitkälle edennyttä muistisairautta. Pulkkisella on mielestäni erityistaito eläytyä kaikkiin romaanin rooleihin erittäin todellisesti, ilman syyllistävää otetta. Suosittelen!


Keskiviikkona yritimme hakea joulutunnelmaa Fideksen puurojuhlasta ylläolevassa asussa, mutta tavoite jäi hieman puolitiehen. Lyhyen gallupin perusteella joulufiilistä etsivät muutkin tänä vuonna epätoivoisemmin kuin viime vuonna. Johtuisikohan sitten tuosta lumettomuudesta. Viikonloppuna etsinnät jatkuvat lauantaina joulumyyjäisissä ja sunnuntaina kauneimmissa joululauluissa.


Eräs juttu josta en suostu ottamaan paineita on joululahjat. Lahjojen osto on minulle ollut aina kiva juttu ja aion sen jatkossakin sellaisena säilyttää. Secret santa tosin auttaa asiaa kun lahjoja ei ole tarvetta hankkia jokaiselle.

Joulun tunnelmaa viikonloppuihinne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti