sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Syksyinen sunnuntai ja tomaattikeitto

Oli mukava ja vähän erilainen viikonloppu. Eilen ja tänään pyörittiin kaupungilla kavereiden kanssa ostamatta mitään sen ihmeempää. Paitsi tietenkin ne verhot! Jihuu! Pete tykkäs niistä myös ja tilaus laitettiin eteenpäin. Niissä vaan menee pari viikkoa ennen kuin saadaan ne kotiin asti, mutta suurin työ, eli etsintä, on nyt kuitenkin suoritettu.

Eilen illalla käytiin myös elokuvissa pitkästä aikaa ja oli tosi mukavaa. Käytiin katsomassa Täällä pohjantähden alla II ja tykättiin kummatkin kovasti. Elokuvasarja ei ole kriitikoiden ylistämä, mutta kansa on tykännyt ja voin kyllä yhtyä Koivusalon kannattajiin. En ole lukenut Linnan kirjasarjaa, joten kokemukseen sisältyi myös yleissivistävä aspekti. Ensimmäinen elokuva kertoi siis sisällissodasta ja tämä toinen oikeistoradikalismista, talvisodasta ja jatkosodasta. En edes tiedä mistä viimeinen osa kertoo, mutta odotan innolla.

Tänään lähtivät myös vieraat ja viimeiseksi ateriaksi Pete teki tomaattikeittoa. Ohjetta vaadittiin tänne kopioitavaksi, joten tässä teille:

Tomaattikeitto kahdelle

1 1/2 dl kylmää vettä
Rainbow tomaattikeittojauhopussi
3 valkosipulin kynttä
1 prk yrttistä tomaattisosetta
1 1/2 dl ruokakermaa (15%)
mustapippuria
suolaa
chilijauhoa
sokeria

Sotketaan tomaattikeittopussi kylmään veteen kattilassa liedellä. Kun seos on sakeutunut (kiehuu hiljalleen), lisää pilkottu valkosipuli ja tomaattisose. Vispaa ja miedonna lämpöä. Tuunaa maun mukaan mustapippurilla, suolalla, chilillä jne. Lisää 1-2 rkl sokeria. Mitä enemmän haudutat, sitä enemmän keitto maustuu. Lopuksi lisää kerma ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Tarjoile esim patongin kanssa.

Toivottavasti saitte ohjeesta selvää! Helppo ja maukas ruoka.

Huomenna pitäisi jo pyöräyttää uusi viikko käyntiin. Tuntuu, että viikonloppu hujahti liian nopeasti, mutta jospa se motivaatio jostain löytyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti