sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Pieni kommentti homokeskusteluun

Ajatukseni ovat jo muutaman päivän ajan harhailleet Homoilta-tv-ohjelman myötä nousseessa kohussa. Katsoin itse kyseisen ohjelman netistä vasta eilen, ja ihmettelen suuresti sitä, mistä näin suuri kohu syntyi. En voi ymmärtää miten aiemmin fiksuina pitämäni ihmiset (kuten Tervon Jari) ja tuhannet kirkosta ohjelman nähtyään eronneet, voivat olla niin ymmärtämättömiä. Tosin aina olen tiennyt, että suurin osa ihmisistä on melko tyhmiä, minkä vuoksi eronneiden määrän ei pitäisi olla mikään yllätys. Homoiltaan samaa sukupuolta olevien avioliittoa vastustavien joukko oli valittu mielestäni väärin. Ymmärtämättömälle tuli helposti sellainen kuva, että kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtajan, perussuomalaisten kansanedustajan ja Tampereen piispan mielipide on koko kirkon mielipide. Tosiasiassa kirkossa on asiasta hyvin monenlaisia mielipiteitä, ja surettaa, että ihmiset eivät viitsi ottaa asiasta enempää selvää.

Itse pidän itseäni liberaalina koskien homokeskustelua, minkä vuoksi olin myös "homoliittoja kannattavien" puolella kyseistä ohjelmaa katsoessani. En silti koe, että minun pitäisi erota kirkosta sen vuoksi, ettei se ole vielä pystynyt vastaamaan omiin ajatuksiini tässä asiassa. Kirkon sisällä on paljon ihmisiä, myös piispoja, joilla on yhtä liberaaleja ajatuksia kuin minulla. Asiassa ei silti ole helppo edetä nopeasti, koska osa kirkkoon kuuluvista ja kirkossa työskentelevistä ovat sitä mieltä, että ev.lut.kirkko on jo nyt liiankin vapaamielinen. On vaikea miellyttää kaikkia tai mennä vain joidenkin mielipiteiden mukaan kohti muutosta. Uskon kuitenkin, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Lisäksi olen samaa mieltä kuin artikkelin Savon Sanomiin kirjoittanut Sami Vainio siinä asiassa, että uskonnonvapaus on tänä päivänä hämärtynyt. Hän viittaa Jari Tervon blogikirjoitukseen, jossa Tervo puuttuu siihen siunaako kirkko homoliittoja. Tervo itse ei kuulu kirkkoon, joten herää kysymys, eikö uskonnottomalle koko siunaamisen toimenpiteen tulisi olla vailla sisältöä. Itse homokeskustelussa mielestäni sitä vastoin ei ole mitään ongelmaa. On hyvä, että heidän oikeuksiaan puolustetaan, jotta tästä maailmasta tulisi pala palalta tasa-arvoisempi paikka.

Toivottavasti sain kuvailtua oman kantani selvästi, ettei tule kenellekään väärinkäsityksiä.

Sitten vielä lyhyt kuvaus tämän viikonlopun touhuamisista. Me oltiin eilen baarissa! :D Oli tosi mukava kun kaverit soitti illalla ja pyysi meitä keilaamaan. Joensuussa on sellainen bile-/keilauspaikka, joka on ainakin tällä hetkellä melko suosittu. Oli niiiiin kiva keilata ekaa kertaa sitten lukio-aikojen! Taito oli hieman kadonnut, mutta sain sentään yli sata pistettä haalittua. Keilauksen jälkeen mentiin vielä Palaveriin, missä oli karaoke! Itsekin selvisin lavalle kolmesti (tosin vedettiin duettoja) ja ei mielestäni tarvinnut hirveesti hävetä esityksiä. :) Tänään sitten oli siivouspäivä ja kavereita tuli kylään mustikkapiirakalle. Nyt vielä lenkille etsimään risuja mahdollista tulevaa ovikranssia varten.

Tämä teksti jää nyt ilman kuvia valitettavasti. Huomenna taas uusi viikko ja armotonta tenttiinlukua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti