perjantai 15. huhtikuuta 2011

Vaalikuumetta

weheartit.com
 Sunnuntaina olisi sitten virallinen vaalipäivä. Olen ikäisekseni melko kiinnostunut politiikasta vaikka en väitä siitä kaikkea mahdollista tietäväni. Vaalien alla seuraan mediaa ja vaalikeskusteluja mielenkiinnolla ja siksi on luonnollista, että haluan äänestää. Läheskään kaikki suomalaiset (varsinkaan nuoret) eivät kuitenkaan käytä äänioikeuttaan. Miksi? Luultavasti he kokevat, ettei heidän äänellään ole merkitystä. Mitä yksi ääni miljoonien joukossa vaikuttaa? Ehkä monet eivät myöskään tiedä ketä äänestäisi. Poliitikkojen puhe on vaikeasti ymmärrettävää ja jopa valheellista sivistyssanoineen ja vaalilupauksineen. Olen sitä mieltä, että yhdelläkin äänellä ON merkitystä! Sitä kutsutaan moderniksi kansanvallaksi. Vaikutuskeinoja on myös muita. Jos et halua itse lähteä mukaan politiikkaan, jo se, että nostat asioita keskusteluun lähipiirissäsi, voi vaikuttaa epäsuorasti ympäristösi toimintaan. Entäs jos et tiedä ketä äänestäisit? Ota selvää tai älä äänestä lainkaan!

weheartit.com
 Mielestäni äänestäminen on kansalaisvelvollisuus, joka jokaisen tulisi hoitaa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos et tiedä politiikasta mitään, eikä se sinua kiinnosta, sinun on turha lähteä vaaliuurnan äärelle arpomaan. Ihmettelen kyllä ihmisiä, joita yhteiskunnan asiat eivät kiinnosta lainkaan. Politiikka koskettaa meitä kaikkia arkipäiväisessä elämässämme, tajusimmepa sitä tai emme. Minä ainakin haluan edes jollain tavalla olla perillä yhteiskunnan asioista, ja siitä, miten valtio toimii. Monet vain valittavat yhteiskunnan epäkohdista, mutta heillä ei ole mitään hyviä (realistisia) korjausehdotuksia.

weheartit.com
Käykää ihmiset äänestämässä! :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä bloggaus Laura, mua harmittaa niin kovasti ku en päässy äänestää. Ainut sopiva äänestyspäivä täällä ois ollu just se lauantai ku porukat oli täällä, joten en voinu matkustaa toiseen kaupunkiin äänestää. Toivotaan, että vaalitulos on kuitenkin mieleinen :)

    VastaaPoista
  2. Onhan se vähän liikaa vaadittu jos toiseen kaupunkiin pitäis matkustaa äänestämisen takia! Jännittää jo nyt sunnuntai et miten käypi! :)

    VastaaPoista